FudbalSrbija

Zbiljić: Jaka i velika Vojvodina nedostajala je našem fudbalu

Predsednik Vojvodine izrazio je zadovoljstvo zbog dogovora sa Kabelom koji će shodno sporazumu o saradnji biti klub u kome će se kaliti mladi fudbaleri najvećeg novosadskog kluba.

– Ovo je još jedna od akcija nastavka revitalizacije i potpunog vraćanja i jačanja fudbala u Novom Sadu. Bez jake Vojvodine, nema ni jakog fudbala u Novom Sadu, pa čak ni jakog srpskog fudbala. Kao što vidite, jaka i velika Vojvodina nedostajala je našem fudbalu. Čak i kada smo osvojili Kup Srbije, nije bila prisutna ovolika pažnja medija i baš zato je privilegija i čast biti na čeonom mestu ovog kluba. Naša važna poruka našim mladim igračima jeste važnost ove saradnje sa fudbalskim klubom Kabel, koji nastupa u trećem rangu našeg fudbala, Srpskoj ligi, grupa Vojvodina. Mnogi naši mladi igrači će dobiti šansu da se dokažu u Kabelu, pod patronatom i naše struke, a čak će i neke treninge nastaviti da rade u FC „Vujadin Boškov“. Ovom saradnjom želimo da pomognemo našim mladim igračima, a oni će imati obavezu da se dokažu i pokažu da u budućnosti Vojvodina može da računa na njih. Verujemo u novi Upravni odbor Kabela i da će dečaci Vojvodine tamo imati prave uslove za razvoj.

Uprava i sportski sektor već ovog leta su realizovali za uslove srpskog fudbala nekoliko ozbiljnih odlaznih i dolaznih transfera ali tu nije kraj, nije Zbiljić direktno potvrdio ali jasno je da se radi na povratku Radoje.

– Još uvek je aktivna i dinamična situacija, a završili smo 90% stvari koje smo planirali. Na stolu imamo četiri ponude za naše prvotimce. Razmatramo mogućnosti, da li treba da sačekamo još polusezonu ili sezonu za pojedince. Donećemo odluku u narednom periodu. Što se tiče dolazaka, planiramo da dovedemo još dvojicu igrača. Sportski direktor Jovanović je veoma aktivan ovih dana i mislim da ćemo sigurno dovesti još jedno pojačanje. Pregovaramo sa jednim velikim imenom, u pitanju je naš igrač koji igra u Španiji, ali ne bih dalje otkrivao detalje. Mislim da sada imamo dobar tim i da nismo u žurbi da moramo da se pojačamo u nekoj liniji tima. Svaka linija tima izgleda dobro, ali to je samo moj ugao kao predsednika, prepuštam da to ipak analizira struka. Volim da analiziramo stvari nakon deset odigranih kola, kada imamo jasniju situaciju kada su u pitanju i rezultati i učinak pojedinaca. Ono što je činjenica i najvažnije za nas, jeste da je klub u proteklom periodu nošen nekom novom energijom i da su rezultati za svako poštovanje. Što se tiče prihodovanja, zaradili smo preko 2,5 miliona evra, a imamo mogućnosti da zarada bude i znatno veća. Ne žurimo na planu finansija, jer važno nam je da, kao kod transfera Milana Majstorovića, zadržimo procenat od naredne prodaje, pošto mi zaista verujemo u te dečake. FK Dinamo Moskva ima veliki renome, dobili smo ponudu sa ozbiljnom cifrom i procentom od naredne prodaje i to nismo mogli da odbijemo. Ovom prilikom želim da čestitam i našem sportskom direktoru na odličnom dosadašnjem radu. Potpuno nas je otvorio na tržištu ka Rusiji, Španiji i cilj je da nastavimo da ostvarujemo komunikaciju i kontakte i sa ostalim najjačim fudbalskim zemljama kao što su Italija, Engleska, Nemačka, Holandija… Želim i da proširimo naš Upravni odbor, pregovaram sa nekoliko bivših igrača Vojvodine. Ovo je naša nulta godina, kada postavljamo stvari na svoje mesto i prave rezultate tek očekujem. Ima više pravaca za trošenje zarađenog novca i ne postoji sponzorski novac, a veći deo sredstava ide na funkcionisanje kluba. I sa tim u vezi, želim da se pohvalim i time da mi dajemo plate u dan, da dajemo premije u dan i želimo da nastavimo da budemo disciplinovani po tom pitanju. Za to su nam potrebna i finansijska sredstva od transfera.

Osvrnuo se prvi čovek kluba i na temu suđenja.

– Iznenađen sam da niko od novinara nije odradio svoj posao do kraja. Očekujem da svi napišu onako kako vide. Ja delim mišljenje naših navijača i sugrađana, međutim, mi smo možda subjektivni, ali baš zato mediji treba da se uključe. Svaka kritika je dobra, ja ne vidim problem u tome da se napiše da je sudija pogrešio, ako je stvarno pogrešio. Mi se nećemo oglašavati zvaničnim saopštenjima, jer se vodimo politikom da pokušamo da ispravimo svoje greške. Utakmicu u Lazarevcu trebalo je da dobijemo, jer smo bili bolji tim. Mi ćemo se baviti našom igrom i šta možemo da uradimo bolje, odnosno da unapredimo. Posao medija je da se bave ostalim stvarima i slobodno pišite kada se desi neka greška, nebitno je da li je na štetu ili u korist Vojvodine. Kritički stav je uvek dobro došao.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet