FudbalLiga konferencijaVESTI DANA

Zbog čega je Pankov završio u pritvoru?

Veliki haos se dogodio u Alkmaru nakon utakmice između domaćeg AZ-a i Legije iz Varšave.

Najdebli kraj je izgleda izvukao srpski fudbaler Radovan Pankov, koji je završio u pritvoru zajedno sa svojim saigračem Žozueom. Poljski mediji otkrivaju razlog zbog kojeg je nekadašnji štoper Crvene zvezde proveo noć iza rešetaka, a taj razlog je napad na službeno lice.

Navodno, Pankov je ušao u verbalni okršaj sa jednim od radnika obezbeđenja koji ga je prvobitno napao. Srbin ga je zatim odgurnuo, a ovaj pao, udario glavom o zid i tom slomio ruku u predelu lakta.

Uprkos tome, čovek iz obezbeđenja je i u takvom stanju uspeo brzo da se podigne i hteo je ponovo da se baci na Pankova. U sve ovo se uključila i policija, radnik obezbeđenja je prevezen u bolnicu, a autobus Legije opkoljen i zahtevano je da Pankov i Žozue izađu napolje, pod pretnjom da će na silu ući unutra i izvesti ih. Obojica igrača su uhapšena i provela su noć u pritvoru.

Kako se ističe, protiv njih će biti podignuta optužnica za napad na službeno lice i narušavanje javnog reda. Holandska policija ima pravo da ih zadrži 72 sata, ali prema svemu sudeći će duo Legije biti pušten ranije.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet