EvroligaKošarkaVESTI DANA

ZVANIČNO: Makabi domaćin u Beogradu!

U toku večeri Evroliga je i zvanično potvrdila saznanja našeg portala – dešavanja u Izraelu privremeno su preselila Makabi iz Tel Aviva u Beograd. Srpska prestonica će tako u narednom periodu imati tri evroligaša, a saopštenje Evrolige prenosimo u celosti.

Na sastanku održanom u Istanbulu, Turska, 24. oktobra, akcionari Evrolige dogovorili su se da Makabi Tel Aviv sve svoje predstojeće utakmice kao domaćin igra u dvorani Aleksandar Nikolić u prestonici Srbije, Beogradu.

Makabi će u Beogradu svoju prvu utakmicu kao domaćin igrati protiv Bajerna 9. novembra. Duel između Makabija i Reala, koji je prvobitno bio zakazan za 2. novembar, je suspendovan i igraće se u nekom kasnijem terminu.

Ova odluka je doneta s obzirom na nemogućnost održavanja sportskih događaja u Tel Avivu zbog zabrinutosti za bezbednost koje proizilaze zbog tekućeg oružanog sukoba u toj oblasti.

Makabi Tel Aviv dobila je podršku gradskih i republičkih vlasti i uključiće se u razgovore o planiranju neophodnih bezbednosnih mera koje štite integritet svih pojedinaca, što ostaje krajnji prioritet Evrolige i njenih klubova. Navedene bezbednosne mere biće predstavljene košarkaškoj kancelariji Evrolige i ostalim timovima na uvid.

Evroliga je zatražila od Hapoela iz Tel Aviva da predstavi alternativnu arenu koja se nalazi van Izraela za domaćinstvo predstojećih utakmica Evrokupa koje igra kao domaćin.

Evroliga će nastaviti da prati razvoj situacije, ostajući u kontaktu sa svim povezanim licima, i najaviće sve izmene u vezi sa gore navedenim odlukama ako bude potrebno.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Back to top button
Admiral Bet