EvroligaKK Crvena zvezdaKošarkaVESTI DANA

,,Zvezda sa igrom protiv Albe, nema šta da traži protiv jačih“

Crvena zvezda jeste savladala Albu ubedljivo ali nije prikazan nikakav napredak u igri, smatra Vlade Đurović u razgovoru na Areni sport.

– Zvezda je odigrala prvo poluvreme za ljude koji malo slabije znaju košarku fenomenalno. Bilo je i trojki i kontranapada, a i Alba je igrala lepo. Ali tu odbranu nisu igrali ni jednu ni drugi. Alba je poznata kako ne igra odbranu, a i Zvezda je igrala onako, komotno. Pusti ti mene, ti daj pa ću i ja dati i tako dalje. Sa takvom igrom Zvezda neće moći sa jačim klubovima prođe.

Rokas Gedraitis je ranije bio na meti kritika iskusnog stručnjaka, sada je zaradio pohvale, ali traži od njega da ponovi takvu partiju i protiv Reala.

– Gedraitis je vezao dve utakmice, ubacio je ono zbog čega je doveden. Ja sam ga nekoliko puta pominjao i rekao da ga čekamo, čekamo i evo dočekali smo ga. Međutim, koji je pravi test. Majstore, da vidimo sad sa Realom. Daj ponovi to sad sa Realom. Ako ponove to sad ja ne znam kako će Real da ih dobije. Ali treba da ponove.

Đurović navodi da će crveno-beli morati da promene pristup i zaigraju mnogo čvršće ako misle da pobede tim kvaliteta aktuelnog šampiona.

– Protiv Reala mora da se igra sa mnogo više kontakta. Partizan je to igrao u Kaunasu i zato je i uspeo. Zvezda treba da sledi primer Partizana i da odigra oštro sa kontaktom protiv Reala. Jer ako bude igrala po principu igrajte vi kako znate i pustite nas da se pokažemo, veći su majstori ovi iz Reala. Real je snage jednog prosečnog NBA tima. Kakav oni sastav imaju, to je neverovatno! Po dva-tri igrača na svakoj poziciji, izađe Kampaco uđe Rodrigez koji je nekada mnogo bolji nego Kampaco. Izađe Dek, uđe Hezonja, izađe Ljulj uđe Musa, tri visoka sjajna, mnogo su jaki. Zveda mora da odigra ratnički. Zvezda mora da igra na maksimumu, ali toliko je zaostala ako izgubi bilo koje dve, teško će sustići. Teško i ovako…

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet