EvroligaKK PartizanKošarkaVESTI DANA

,,Obradović će sa još većim motivom i malo korekcija napasti evropski vrh“

Od početka ove sezone Zmago Sagadin je stava da je ovaj tim Partizana bio kadar da napadne sam vrh Evrolige. Viđeno u ovoj sezoni ga je demantovalo, poput većine, i on se u svojoj kolumni na Sport Klubu složio da su igrači podbacili, ali je zato publika uradila fenomenalan posao.

– Epilog u Evroligi pokazuje da srpski večiti nisu u kontinentalnom vrhu. Drugo, već sam pominjao strana pojačanja, njihov broj, nivo kvaliteta, starosna dob…zato bi moralo da dođe do nekog zaokreta u klupskim politikama. A ono što ne bi trebalo menjati, to je fantastična publika u Areni. Partizan je probudio, ne samo Beograd, Srbiju, već i celu nekadašnju zemlju, ali i šire, Evropu, svuda su dobili nove pristalice. Te njihove utakmice su postale svojevrsni kult. Zato mislim da bi se isplatilo da se naprave pametni potezi, zadrže sjajnu publiku, pa bi od jeseni mogla biti bolja priča.

Lgendarni slovenački trener ne sumnja u ostanak Željka Obradovića na klupi crno-belih, štaviše, očekuje da ga ishod ove sezone dodatno još motiviše da potencijal ove ekipe, uz neka osveženja, pretvori u tim za velika dela.

– Sadašnji tim iz Humske može da drži samo Željko Obradović. Ti igrači su jaki, bogati, malo teški za vođenje. Mislim da će najtrofejniji trener ostati i u sezoni 2024/25, sa još većim motivom, da sa malo korekcija i osveženja ekipe, napadne evropski vrh. On ima znanja i kvaliteta, a sadašnji sastav, uz neke sitnije izmene, ima potencijal. Oni mogu od jeseni da budu bolji nego što su pokazali u ovoj sezoni.

Autor: K.S.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Povezane vesti

Pogledaj takodje..
Close
Back to top button
Admiral Bet